Édességkészítő
Szakképzés:
3 év (felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége)
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az édességkészítő a fogyasztó legkedvesebb élelmiszereit, az édességeket és a sós aprósüteményeket készíti. Neki köszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok nyújtotta kellemes élményeket, és még sok-sok más termékük teszi élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő képes arra, hogy kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket készítsen.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti az édességeket, szeretne igényes munkát kiadni a kezéből, aki elkötelezettséget érez a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.
Iskolák
Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
8500 Pápa, Külső-Veszprémi u. 2.
Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
9700 Szombathely, Szent László király u. 10.
Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
8000 Székesfehérvár, Ady Endre utca 17.