Széchenyi
+36-21/300-3060
9400 Sopron, Bánfalvi út 48-50
Szakmák

Élelmiszer-ellenőrzési technikus

Szakképzés:
Élelmiszer-ellenőrzési technikus
5 év (felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége)

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok félkész termékek, csomagolóanyagok különböző tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) vizsgálatait végzi. Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

Ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszergyártás területén.

 

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/elelmiszer-ellenorzesi-technikus

Iskolák

ures0 ures0 IKK Agrárminisztérium Széchenyi Kisalföldi Független Vizsgaközpont Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ures6 Facebook Youtube Insta