Széchenyi
+36-21/300-3060
9400 Sopron, Bánfalvi út 48-50
Szakmák

Hentes és húskészítmény készítő

Hentes és húskészítmény készítő
3 év (felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége)

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása és szeret emberekkel foglalkozni.

 

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/hentes-es-huskeszitmeny-keszito

Iskolák

ures0 ures0 IKK Agrárminisztérium Széchenyi Kisalföldi Független Vizsgaközpont Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ures6 Facebook Youtube Insta