Húsipari technikus
![Húsipari technikus](/contents/uploads/source/szakmak/husipari_tech.jpg)
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A húsipari technikus szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. Önállóan vagy mérnöki irányítással, élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban, az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromifeldolgozás területén. A technikus képesítés birtokában jó áttekintő- és irányítóképességgel, valamint az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.
Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények előállítása.