Széchenyi
+36-21/300-3060
9400 Sopron, Bánfalvi út 48-50
Tiktok
Szakmák

Szőlész-borász

Szakképzés:
Szőlész-borász
3 év (felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége)

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A borászat Magyarországon az egyik legősibb és legjobban megbecsült tevékenység. A szőlész-borász ismeretei kiterjednek a szőlő termesztésére, művelésére, a szüretre, a szőlőfajták feldolgozására, a borkészítés műveleteire és a bor értékesítésére. A jó minőségű bor előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka. A borászatok Magyarországon sokszor családi környezetben működnek, ahol a szőlész-borász szakma tradíció. A jó szőlész-borász szakember tudása a borászatokban nagy kincs.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt, akik elköteleződnek a jó minőségű, méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása, emelése iránt.

 

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/szolesz-borasz

Iskolák

ures0 ures0 IKK Agrárminisztérium Széchenyi Kisalföldi Független Vizsgaközpont Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ures6 Facebook Youtube Insta