Széchenyi
+36-21/300-3060
9400 Sopron, Bánfalvi út 48-50
Tiktok
Szakmák

Tejtermékkészítő

Szakképzés:
Tejtermékkészítő
3 év (felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége)

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A tej és tejtermékek táplálkozásunk alapvető részét alkotják, értékes tápanyagokat tartalmaznak. Jól ismerjük a mondást, hogy a tej élet, erő és egészség. A tej feldolgozása során készülnek a sajtok, joghurtok, kefirek, túrók, tejszínek, tejitalok, reggeli italok, tejdesszertek stb. A tejipari technológiák irányítása nagyon összetett ismereteket igényel. A jól képzett tejtermékkészítő tudásának köszönhetően ízletesek a sajtok, népszerűek a tejdesszertek (pl. Túró Rudi), és a tej hosszan megőrzi minőségét.

Ajánlott minden fiatal számára, aki úgy tekint a tejre, mint az egyik legfontosabb élelmiszerre, és érdekli, hogy a tej hogyan alakulhat át jó minőségű és ízletes tejtermékekké.

 

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/tejtermekkeszito

Iskolák

ures0 ures0 IKK Agrárminisztérium Széchenyi Kisalföldi Független Vizsgaközpont Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ures6 Facebook Youtube Insta