Kinek mit jelent a hűség?Kinek mit jelent a hűség?… Iskolánkban a GINOP-6.2.3-17-2017-00012 azonosító számú, „Együttműködés a dunántúli agrár szakképzés fejlesztéséért” című projekt keretében vettünk részt 2020. szeptember 24-én egy színházi előadáson, melyen négy osztály képviseltette magát.

A k2 Színház Hűség című tantermi előadását tekintettük meg. A darab Merle Mesterségem a halál című regényének dramatizált változata, melyet három színész interaktív módon adott elő. A főszereplő, Rudolf Lang – a valóságban Höss auschwitzi táborparancsnok – élettörténetében a náci Németország világa elevenedik meg.

Láthattuk, hogyan lesz szigorú, vallásos nevelésben részesült gyermekből igyekvő, szabálykövető fiatalember, majd a nácik hűséges híve, a tömeggyilkos rendszer feltétlen kiszolgálója. Az előadás lendületét végig biztosította a színészek kiváló teljesítménye, az általuk megteremtett hangulat révén részeseivé váltunk mi is a darabnak. A katarzist bizonyítja, hogy az előadás követő beszélgetéseken a diákok számtalan érdekes és értékes gondolatot fogalmaztak meg a látottakkal kapcsolatban.

Képgaléria

Köszönjük a felejthetetlen élményt!

Husz Annamária – oktató

Címke: Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás