Nemzetközi kapcsolatok

Nemzetköziesítéssel kapcsolatos céljaink

Centrumként küldetésünknek érezzük, hogy intézményeink összehangolt működésével az agrárszakmának elkötelezett tanulóknak olyan színvonalas környezetet biztosítsunk, mely megfelel a társadalmi, gazdasági és a megújuló munkaerőpiaci elvárásoknak is, és ezáltal a nemzetközi színtéren is sikeresen helytálló szakembereket képezzünk.

Oktatóink mind olyan kiváló szakemberek, akikkel ezeket a feltételeket garantálni tudjuk a hozzánk beiratkozóknak.

A programnak része nemcsak a szakmai és a pedagógiai hitvallás, de igyekszünk olyan alapértékekre is figyelmet fordítani, mint a fenntarthatóság, elfogadás.

Modern eszközökkel, a jó gyakorlatok megosztásával és izgalmasabb tartalmakkal még vonzóbbá akarjuk tenni az agrárszakmákat a diákok számára, és be akarjuk bizonyítani, hogy bármely korosztályú és képességű hallgatóinknak jó befektetés az ágazatban új szakmát elsajátítania.

A legmodernebb technológiák átvételével, erősen gyakorlatorientált szakképzések bevezetésével, kiterjedt stratégiai és nemzetközi kapcsolatokkal támogatjuk a jövő szakembereinek képzését.

Célkitűzésünk, hogy középtávon Magyarország meghatározó és versenyképes agrár-szakképző, továbbképző centruma legyünk a Nyugat-Dunántúli régióban, növelve az agrárágazat presztízsét.

A nemzetköziesítésnek köszönhetően kínálatunkat az aktuálisan szükségesnek vélt szakmai profil megtartása mellett új, megújulást hozó szakmákkal bővítjük, s így európai dimenziójú oktatási intézménnyé válunk.

Diákjaink és tanáraink is elkötelezett hívei az élethosszig tartó tanulásnak, és ehhez folyamatosan keresik a képzések és az önképzések különböző formáit itthon és külföldön.

Nemzetközi mobilitást célzó konzorciumi közösségünk jelenleg a szakképzési centrumot alkotó 12 intézményből áll, a programokban az összes intézmény kivétel nélkül részt vesz. Konzorciumunk épít az iskolák egyedi sajátosságaira, tapasztalataira, s ez a szinergia lehetővé teszi az erősségeink közös kihasználását is. Olyan együttműködés kívánunk tervezni külföldi, valamint hazai agrár- és élelmiszeripari vállalatokkal, start-upokkal, mely segítené bekapcsolódásunkat hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekbe is.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás