Elhúzódó, mégis sikeres vizsgák TatánA Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak élete és mindennapjai jelentősen megváltoztak a márciusi járványhelyzet miatt. Két osztály tanulóinak szintvizsgája került halasztásra, egy pék-cukrász és egy dísznövénykertészé, továbbá az akkor még érettségi előtt álló 12-esek állattartó szakmunkás vizsgája is felfüggesztés alá került. Ennél sokkal szerencsésebbek voltak a mezőgazdasági gépészek, akik még tavasszal teljesíthették vizsgakötelezettségüket.

A 2020/2021-es tanév őszi időszakában sor kerülhetett ezen vizsgák lebonyolítására

Elhúzódó, mégis sikeres vizsgák TatánSzeptembertől újra kezdtük a vizsgákra készülést. Rövid idő alatt kellett felidézni a tudást és a gyakorlatok során megkezdtük a gyakorlati tevékenységek felelevenítését. Pék-cukrászaink nagy örömmel kezdték el a péktanműhelyi munkákat, melyek eredményeképpen a vizsgázók mindegyike egy kivétellel jeles értékeléssel zárta szintvizsgáját.

Szakmai képzéseink esetében minden szakközépiskolai képzésben résztvevő tanulónak szintvizsgát kötelező tennie, aki nem rendelkezik érettségi végzettséggel. A szintvizsga célja, hogy felmérje a tanuló a képzés első évfolyamán elsajátította-e az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciákat. A szintvizsga a szakmai tevékenységek végzéséhez szükséges tanulói kompetenciák, cselekvésformák ellenőrzését biztosítja.

11 fős dísznövénykertész csapatunk két tanuló kivételével jeles érdemjeggyel megfelelt a szintvizsga követelményeinek. A következőkben már köttetnek tanulószerződéseik, mellyel külső gyakorlati helyeken gyarapíthatják tudásukat.

Állattartó szakmunkás vizsga keretében állathigiéniai és állattartási ismereteikről adtak számot tanulóink. A tavaszi vizsgaidőszakra 10 fő jelentkezett, míg erre az őszire már csak 8, mely tanulók sikeresen átvehették bizonyítványukat.

(Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Címke: Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás