Borús napon sikeres szintvizsga a szombathelyi Herman iskolábanA tavalyi évben kialakult járványügyi helyzet miatt elhalasztott szintvizsgájukat pótolták a dísznövénykertészek a szombathelyi Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Sokszor a legnehezebb pillanatokban születnek a legnagyobb sikerek. Szeptemberben a diákok a tanult ismereteik ismétlésével és felfrissítésével kezdtek, hogy megfelelő szakmai tudással rendelkezzenek az októberi szintvizsgán. A szintvizsga célja az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciák meglétének értékelése. A szintvizsgán a szakképesítés alapvető munkaműveletire épülő, a szakmai és vizsgakövetelmények alapján kidolgozott (a feladatbankban szereplő) szintvizsga feladatokat kell a tanulóknak elvégezni.

A diákoknak az adott tételsorra előírt idő alatt kell teljesíteniük a feladatbankból kiválasztott feladatot. El kellett érniük azt a szakmai szintet szintvizsgán, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a duális képzés részeként tanulószerződést köthessenek gyakorlati helyen. Ezeknek a tanulóknak ez az első igazi megmértetése az életben, ez úgymond belépő a vizsgák világába.

A szintvizsga a tanulók gyakorlati foglalkozásnak helyszínén az iskola tanüzemében került lebonyolításra a NAK területileg illetékes megyei igazgatóságával előre egyeztetett időpontban. A szintvizsgabizottság a tanulók által nyújtott komplex teljesítménye alapján eredményesen értékelte minden diák 2020. október 13-án szervezett szintvizsgáját.

A szintvizsga színvonalas és sikeres lebonyolításáért köszönetet mondunk a szervezőnek, a vizsgabizottságnak, a felkészítő szakembereknek és oktatóknak. Gratulálunk tanulóinknak a sikeres szintvizsgához, és további kitartást! A vizsga után felszabadultan és vidám hangulatban megbeszélésre kerültek az apróbb hibák, tévedések.

(Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Címke: Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás