Rendhagyó gólyaavatóVép, 2020 októbere – Bár a természet most is éli saját ritmusát – mit sem tud a koronavírusról –, így minden évben, amikor eljön az ősz, a gólyák több mint 12 ezer kilométert tesznek meg, hogy kellemesebb klímájú helyen töltsék a telet. Bezzeg a mi gólyáink!

Most szeptemberben jelentek meg a kollégiumunkban, hogy még évekig itt fészkeljenek. Nagyon örültünk a jövevényeknek, de mit kezdjünk velük? Fogadjuk be őket! Így aztán, egy napsütéses októberi délután „megröptettük” gólyáinkat a kollégium „udvarán” a DÖK vezetősége segédletével. Próbára tettük az elszántságukat.

A három kilencedikes osztály, közel ötven kollégistája versenyzett egymással. Különböző érdekes és szórakoztató feladatot kaptak. Elsőként feladatuk: tíz perc alatt minél több fenyőtoboz összegyűjtése. Nem tűnt nehéznek – gazdag az iskola fenyőültetvényben –, de már itt is látszódott, mennyire verődtek össze a „fiókák” a tanév kezdete óta. A zsűri tagjai serényen számolták a tobozokat, de vége-hossza nem volt a tobozoknak, így döntetlen született.

Rendhagyó gólyaavatóA második feladat: nagyon izgalmasra sikerült. Az osztályok három különböző helyszín GPS koordinátáit kapták meg a „cél” paramétereinek „rejtélyes” utalásával. Mire nem jó a modern technika, a mobil és az internet, nemde bár! A sikeres találatot egy ott elhelyezett „papír-repülő” bemutatása jelentette. Mint egy igazi vadászaton, iramodtak, mondhatni kaptak szárnyra a „gólyák”. Nyer, aki a leggyorsabb! Boldogan – mint a rakéta, oly gyorsan – tértek vissza a csapatok, kezükben a „jellel”, hogy teljesítették a feladatot. A jó hangulat érezhetően egyre fokozódott. Egy kis „pihenésképpen” a kollégium lakószobáinak nyitható ablakszárnyait kellett megszámolni. Folytatva a sort, következett egy húsz kérdésből álló kvíz a kollégiumunk életéből.

Az összesített versenyt a 9/a csapata nyerte, de végül minden csapat ajándékot is kapott. A rendezvény „koronát” most nem a vírus hordozta illetve hozta, hanem a „gólyaavatás”. A DÖK elnöke vezényletével a „hadrendbe „állított, tollas” kis fiókák letették az esküt. A felsősök a szobák ablakából cukorkával jutalmazták a frissen felavatott „gólyákat”. Hogy kapkodták, minden szemét „felcsipegették”! A koronavírus terjedésének megóvása kapcsán az utóbbi idők félelmei, szorongásai, szájmaszkokkal eltakart arcok, lázmérések után: Hej, de jó volt látni a szabad levegőn sok mosolygó arcot!

Kissné Krály Mária támogató oktató

Kapcsolódó képgaléria: https://www.facebook.com/vmdaszkvep/photos/pcb.1830801203729017/1830796140396190/

Címke: Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás