Egészségünk megőrzése 2020 őszénA Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium évek óta nagy figyelmet fordít a diákok és a dolgozók egészségének megőrzésére. A felnövekvő generáció egészséges életmódra nevelésében óriási felelősség hárul most az iskolákra. A diákok az iskolában nem egyszerűen az életre készülnek, hanem az iskola számukra maga az élet.  A jelenlegi járványhelyzet pedig az eddigi programok átalakítását, újra gondolását és csökkentését kívánja meg minden területen.

Az iskolában folyó egészségfejlesztési munka célja az egészség megtartása és a betegségek megelőzése az egészségkultúra fejlesztése, illetve az életmód javítása révén. Ezen céljai messzemenően megegyeznek a mentálhigiéné és a nevelés céljaival: „… minél több ember számára lehetővé tenni az optimális intellektuális és érzelmi fejlődést, a testi-lelki és szociális kibontakozást; fenntartani egy olyan teherbíró, küzdőképes személyiséget, amely alkalmassá teszi az embert társadalmi feladatainak maradéktalan teljesítésére, miközben belső harmóniában, önmagával és környezetével egyensúlyban él”. (Telkes József)  

Évek óta működik a tanügyi épület bejáratánál minden diák számára láthatóan az iskolai egészségfalunk, amit minden évszakban az aktuális témákhoz és időszakokhoz igazodva újítunk, alakítunk, igyekszünk nem csak színekben, de tartalmakban is színessé tenni.  

Mit tegyünk, hogy a kialakult helyzet ellenére mégis egészségesek maradjunk. Erre hívja fel figyelmünket Egészségfalunk melyeken a következő jó tanácsok olvashatóak:

  • Kiegyensúlyozott és változatos étrend  
  • Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot  
  • Fizikai aktivitás megőrzése  
  • Kellő mennyiségű és minőségű alvás  

Ne habozzatok ennek a gyakorlatba való átültetéséről, ezáltal nem kell lemondani olyanokról, amik fontosak vagy értékesek, csupán a megoldást kell megkeresni! 

Tóthné Kiss Anikó

Címke: Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás