Virágkötő és virágkereskedő szintvizsga (Entz, Velence)Ebben a hónapban szintvizsgáztak a 10. osztályos virágkötő lányaink. Sajnos a járvány miatt a tavaszi vizsga elmaradt, és csak az őszi megmérettetésen adhatott számot megszerzett tudásáról az osztály 14 tanulója. 

A záróvizsgára való felkészülést segíti a beiktatott szintvizsga, ahol külsős vizsgáztatók előtt mutatják meg tudásukat diákjaink. A szintvizsga bizottságának elnöke Aradi Zoltán, a  Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola tanára, tagja pedig Balog András virágkötő mester volt. A  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Albrecht Nikolett volt jelen. 

Az elmúlt, és idei tanév során bőven volt lehetőségük a diákoknak, hogy felkészüljenek a szintvizsgára, akiket Hartyáni Rita virágkötő mester, és Bontovics Elvira kertészmérnök készített fel.  

A lányok kezdetben bátortalanul álltak a feladathoz, látszott rajtuk a vizsgadrukk, de az idő múlásával egyre oldottabb hangulatban végezték munkájukat. 

Először tűzött asztaldíszek készültek. Ebben a vizsgarészben szebbnél szebb alkotások születtek, ahol a kivitelezés eredményességét a szakmai ismeretek mellett a fantázia is befolyásolta. A második feladat a cserepes és vágott virág eladásra történő előkészítése volt, majd körülkötött díszkoszorút készítettek a szintvizsgázók. Ez utóbbi feladatot szöveges kiegészítéssel együtt értékelték az oktatók. 

Címke: Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás