A rothos Bittmann Kata lövészsikereiA balatonfűzfői WEIHRAUCH KUPÁN, illetve a ZIRC KUPÁN is több kategóriában diadalmaskodott Bittmann Kata, a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 10/. osztályos tanulója.

Kata élménybeszámolója: 

Idén 9. alkalommal rendezték meg a WEIHRAUCH KUPÁT Balatonfűzfőn, a NimróDerringer fegyverszaküzlet és a Balatonfűzfői Lövész Egylet közös szervezésében. Én most először vettem részt ezen a versenyen. Itt egy új lövészvilág tárult elém, ez pedig nem más, mint a Field TargetHunting Field Target és a Sziluett lövészet.  

Saját versenyszámaimban – a pontlövészet légpuska, légpisztoly 20  indultam ezen a versenyen. Itt már felnőttek között, férfiakkal, nőkkel együtt versenyeztem. Mindkét számban 1. helyen sikerült végeznem. Nagy élmény számomra, kilépni a fedett lőterek zárt, védett világából és szabadon kipróbálni magam. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen esett az eső és fújt a szél, ami a légfegyveres szabadtéri versenyeknél nem túl nagy előny. Igazából mindenkinek aki részt vett a  versenyen, önmagát kellett legyőznie a zord időjárás miatt. 

Field Targer sport versenyzői között új barátokra leltem, ami a verseny megnyerése mellett nagy ajándék volt számomra.

A másik verseny, amelyen részt vettem, a ZIRC KUPA. Nevelőegyesületem, a zirci Területi Klub minden ősszel megrendezi meghívásos légfegyveres versenyét. Idén az a furcsa helyzet állt elő, hogy már az új egyesületem, a bajai Vízügyi Lövészklub, színeiben állhattam be a számomra oly jól ismert lőállásokba a zirci lőtéren. Nevelőedzőm, Varjas Józsi bácsi nagy szeretettel fogadott és azt hiszem büszke is volt rám, az elért eredményem miatt, pedig idén már az „ellenfél” egyesületet erősítettem. De a lövészsportban csak a lőállásban vagyunk ellenfelek, azon kívül szoros baráti viszony fűzi össze a megjelent egyesületeket. A verseny a Magyar Sportlövő szövetség hivatalos minősítő versenye is volt egyben. Mindkét versenyszámomban ifjúsági korcsoportban az 1. helyen végeztem, csapatban pedig a 2. helyet értünk el az új egyesülettel. Légpuskával arany minősítést, légpisztollyal pedig bronz minősítést szereztem amit a MSSZ tart nyilván.  

Mindkét versenyre elkísért edzőm és csapattársam Panyi Kinga és természetesen a Szüleim. 

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás