Szintvizsga a CsukásbanA 2020- 2021. tanév izgalmasan kezdődött a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Csukás Zoltán Technikum és Szakképző Iskola 10. évfolyamos szakmunkás tanulói számára. A tavaszi vírushelyzet korlátozó intézkedései ugyanis nem tették lehetővé a képzési tervben szereplő szintvizsga teljesítését, ennek pótlására került sor szeptember hónap folyamán. Gazda tanulóink szeptember 22-én, mezőgazdasági gépészeink pedig szeptember 29-én vizsgáztak.  

A vizsgafeladat 6-6 tételsorból a vizsgabizottság által kiválasztott feladat volt. A gyakorlás és a 4 hetes összefüggő szakmai gyakorlat tapasztalatai ellenére a tanulók nagy izgalommal készültek a feladatsorok teljesítésére. 

A vizsganap munkavédelmi oktatással indult, majd a vizsgabizottság kijelölte a megoldandó feladatsort. 

A gazdákat a meteorológiai mérőműszerek használata, mezőgazdasági erőgép részei és napi karbantartása feladatok után állattenyésztés témakörből takarmány felismerés várta, majd zöldség szemenkénti vetési munkát kellett elvégezniük.  

Szintvizsga a CsukásbanA mezőgazdasági gépészek műszaki rajz alapján orros éket készítettek kézi forgácsolással, majd erőgép karbantartási és üzemeltetési feladatokat végeztek el. 

A feladatsorok teljesítése minden tanulószámára sikerült, bár némelyik eredményen látszott az izgalom okozta gyengébb teljesítmény és a gyakorlat hiánya is. Jó lehetőség volt ez a nap minden szakmunkásjelöltnek arra, hogy lássa, milyen hiányosságai vannak még a szakmai ismeretek terén és a képzés hátralévő két évében pótolni tudja azt. Na és persze fontos tapasztalat volt mindenki számára az első szakmai vizsga izgalmainak átélése is. 

Gratulálunk a sikeres teljesítéshez és további eredményes munkát kívánunk tanulóinknak a szakmai tanulmányaik során! 

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás