Több mint 30 madárvédelmi berendezést helyeztek ki erdész, vadász tanulóinkA természetközeli „Herman” iskola örökös madárbarát park címmel rendelkezik. A 2021-ben megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítás alkalmából a szervező „Egy a természettel” Nonprofit Kft. rengeteg madárodút és etetőt készíttetett, melyeket ingyen juttatott el az ország minden tájára.

A gyönyörű berendezéseket a megyei vadászkamarák adták át az egyes óvodáknak és iskoláknak. A program célja felhívni a figyelmet a természetvédelem fontosságára és a jövő nemzedékének környezetbarát nevelésére.

A Vas megyei Vadászkamara 20 odút és 2 madáretetőt biztosított a Hermannak. Az iskola ősfás csendes parkja, az erdő, mező és patak közelsége miatt intézményünk területén rengeteg madárfaj figyelhető meg, így mindenki tudja, hogy az ajándék a legjobb helyre került.

Erdész, vadász tanulóink szakmai gyakorlataikon örömmel és nagy odafigyeléssel helyezték ki a felajánlott odúkat és etetőket. Az erdészeti és vadgazdálkodási képzés, valamint szakma elsődleges alapelve a természetvédelem, az erdő és a vad gondozása.  Diákjaink megtanulják, hogy a vadászható vadfajok téli etetése mellett ugyanolyan fontos a védett fajok gondozása is.

Több mint 30 madárvédelmi berendezést helyeztek ki erdész, vadász tanulóinkA kamara által átadott berendezések mellé tanulóink a szakmai gyakorlatokon is készítettek néhányat, így több mint harminc új táplálkozó és költőhelyekkel bővült iskolánk gyönyörű parkja.

Az etetők téli feltöltése és megfigyelése kiváló lehetőséget ad az állattan oktatására. A madárodúk aktuális gazdáinak megfigyelése pedig majd a vadbiológiai tudományok alapjait teremti meg.

Jövőre a Vadászati Világkiállítás látogatói között iskolánk diákjai is ott lesznek, hiszen az ország legrégebbi, legeredményesebb vadőrképző intézményének tanulói nem hiányozhatnak egy ilyen fantasztikusnak ígérkező rendezvényről.

Aki nem szeretne lemaradni jelentkezzen a Herman erdésztechnikus képzésére és legyen tagja egy kiváló csapatnak! https://hermanszombathely.hu/2020-09-25-erdesztechnikus/

Bögöti Gábor
munkaközösség vezető

Címke: Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás