Iskolánk, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ebben a tanévben két traktorral is bővítette járműállományát. Intézményünk több, mint 120 hektáron gazdálkodik, ezért is nagy öröm a két gép érkezése, melyek a jövőben nagyban megkönnyítik a mezőgazdasági munkálatok elvégzését. 

  Még az őszi időszak elején szereztük be az MTZ 1025.3. típusú 2007-es évjáratú traktort, mely  nem csak a szántóföldeken, hanem az iskola területén működő tangazdaságban is jó szolgálatot tesz. A nekünk új szerzemény a 2019-es évben megkezdett géppark felújítás első állomásaként érkezett meg hozzánk, s már most, az őszi feladatok elvégzésében is nagy segítségünkre volt.  Az ilyenkor esedékes talajelőkészítési és vetési munkálatokban használtuk először ezt a gépet. 

Ezen a héten végre megérkezett a STEYR iskolatraktor flotta vadonatúj traktora is. A Magtár Kft. egy Európai Uniós pályázat jóvoltából a magyar mezőgazdasági agrárszakképző intézményeknek úgynevezett iskolatraktorokat adott át még a tanév elején Szekszárdon, s ebből a flottából érkezett a mi traktorunk is.  

Ennek a traktornak a mi iskolánkban elsősorban oktatási munkálatokban lesz jelentős szerepe, hiszen a kialakítása megfelel az oktatási követelményeknek, és segíti a T-kategóriás jogosítvány megszerzését: oktatói pótüléssel, oktatói pedálokkal, oktatáshoz alkalmas visszapillantó tükörrendszerrel is fel van szerelve. Nemcsak a vezetést, de a modern erőgépekkel kapcsolatos tudást, valamint a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiák ismeretét is el tudják sajátítani a diákok.  

 A 70 éves traktorgyártási múlttal rendelkező STEYR márka traktorai nemcsak megbízhatóak, de országos kiterjesztésű szakszervízzel rendelkeznek. A traktorok gyártói garanciája 3 év, melyet 2 év további jótállással egészítenek majd ki.  

 Ínyencek kedvéért az erőgép legfőbb jellemzői: 

Ez egy STEYR 4085 Kompakt típusú 85 lóerős traktorok. 4 hengeres, 3,4 l-es turbófeltöltéses, Viscokuplungos hűtőventilátorral, Intercooleres common rail SCR nélküli motorral. A traktorokba épített korszerű, alacsony fogyasztású és környezetkímélő FPT motorok az adott teljesítmény kategóriára jellemző legszigorúbb emissziós előírásoknak is megfelelnek. Az S-CONTROL 2 24/24 szinkronizált HI-LO váltó 24 előre, 24 hátrameneti fokozatú váltó 3 tartományban 4 szinkronfokozattal, POWER-SHUTTLE terhelés alatti irányváltóval és elektro-hidraulikus 2 fokozatú osztóművel (HI-LO). A hajtásrendszer kialakítása kitűnő átmenetet képez a régi és új között, lévén a 24×24 sebességes váltó hagyományos szinkronfokozatait terhelés alatt kapcsolható PowerShuttle irányváltó és egy terhelés alatt elektronikusan kapcsolható PowerShift fokozat egészíti ki. A traktort az elektronikusan kapcsolható összkerékmeghajtás, valamint a szintén elektronikusan kapcsolható első és hátsó differenciálzár jellemzi. Sebességtartománya: 0,78–40 km/h – alkalmas a szántóföldi munkaműveletekhez, valamint vontatás és akár országúton történő szállításhoz is.

Címke: Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás