Komposztálás a CsukásbanA Komposztálás ünnepnapja (október 10.) egy civil kezdeményezés (a Nulla Hulladék Hálózat) eredménye, hogy egy olyan fontos téma, mint a komposztálás, is kapjon megfelelő figyelmet. Céljuk a szemléletformálás, hiszen a háztartási hulladék közel egyharmada szerves, tehát komposztálható, nem is szólva a természetben keletkező hulladékokról.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Gazda szakos tanulói ez évben is megemlékeztek erről a természetvédelmi jeles napok közé sorolható eseményről. Az ökoiskolai programjuk része a környezettudatos szemléletformálás, ennek keretében és a tananyaghoz kapcsolódóan is foglalkoznak ezzel a tevékenységgel.

Az iskolában hosszú évek óta hagyomány a komposztkészítés. Ez a munka igen hasznos, csökkenti a kerti hulladék mennyiségét, jó minőségű, természetes szerves anyagot eredményez, amit trágyaként visszaforgathatunk a talajba. A park fáinak lehullott lombját, a zöldségeskert és a fűszerkert hulladékait is összegyűjtik erre a célra. Az iskola tanulói a „Ments meg egy kertet programban gondozott kertben is komposzttal javították a talaj tápanyagtartalmát.  

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás