A mezőgazdász télen sem pihen. Aktuális kerti munkák a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában, Velencén.

Az őszi termés betakarítva, a kert felszántva, a fóliasátrak talaja felásva – készülünk a télre. Csak az áttelelő zöldségnövények telelnek az ágyásokban, mint amilyen az áttelelő saláta is, ami az idén nem vásárolt magból származik, hanem egy régi, nemzedékeken keresztül Velencén fenntartott stabil fajta magja.  

Iskolánk egy nemzetközi projekt keretében (ERASMUS+  SEED NETWORK IN VET)  olasz, francia, lengyel és észt kollegákkal együttműködve ősi fajták fenntartását, magjainak felszaporítását,  népszerűsítését és terjesztését tűzte ki célul.

Őszi áttelelő saláta, Entz Velence

A környékbeli településeken korábban begyűjtött zöldségnövények magjaihoz a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központon keresztül jutottunk hozzá. 

Velencén begyűjtött maggal a központ sajnos eddig nem rendelkezett, de Kovács családnak köszönhetően iskolánk hozzájutott ehhez a régóta helyben termesztett saláta maghoz. 

Ilyen áttelelő saláta zöldell most a kertészetünkben, ami majd tavasszal megvásárolható lesz a tanboltunkban.  

A koratavaszra tervezett magbörzénken pedig egyéb begyűjtött magvakkal együtt nagyon szívesen továbbadjuk az érdeklődők számára. 

Címke: Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás