infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA ginop-6.2.3.Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Alapkompetencia-fejlesztéssel a lemorzsolódás ellen az FM nyugat-magyarországi szakiskoláinak együttműködésében (GINOP-6.2.3-17-2017-00015)

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum konzorciumban 10 tagintézménnyel az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott „Alapkompetenciafejlesztéssel a lemorzsolódás ellen az FM nyugat-magyarországi szakiskoláinak együttműködésében” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % – a volt, amely 411,80 millió Ft. A projekt teljes egészében európai uniós támogatásból valósult meg, az Európai Szociális Alap hozzájárulásával.

A projekt célja volt a szakképzésben tanulók végzettség nélküli iskola elhagyásának csökkentése és az alapkészségek fejlesztésének támogatása a kompetencia-alapú oktatás fejlesztésével, a köznevelési rendszer eredményességének javításával, a minőségének és struktúrájának megújításával.

A projekt keretében megvalósult főbb tevékenységek:

A projekt egyik fő célcsoportját a 2018/2019-ben az intézményekbe érkező diákokat beszoktatási tevékenységgel segítette az iskola közösségébe való beilleszkedésben.

Megvalósultak a tanulói készségek és képességek fejlesztését célzó tevékenységek, mint a diákok mentorálása, korrepetálása, tehetségcsoportok működtetése, mentálhigiénés tanácsadás, valamint a tanulói életpálya-építést, pályaorientációs tevékenységet szolgáló intézkedések is, például, életpálya-tanácsadási foglalkozások, életpálya-orientáció, pályaválasztási tájékoztató.

A diákok számára különböző, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tevékenység is megvalósultak, például kirándulások, tanulmányutak, versenyfelkészítések, szakkörök, stb.

Az intézményekben az oktatás feltételeinek javítása céljából informatikai eszközök beszerzése (nyomtatók, projektorok, notebook-ok, asztali számítógépek, tabletek, digitális táblák) is megtörtént.

A projekt időtartama alatt a tagintézményekben tanító tanárok akkreditált képzéseken vettek részt.

A projekt keretében új tananyagok kidolgozása, és feltöltése, is megtörtént egy külön erre a célra létrehozott elektronikus tananyagtárba, mely az alábbi linken elérhető: https://eszakdunantuliagrar.tudasport.hu.

A tananyagok kidolgozását és feltöltését követően megvalósultak a tananyagok alkalmazását célzó képzések is az intézményekben tanító tanárok számára.

A projekt keretében elkészült Cselekvési terv felülvizsgálata megtörtént a projekt zárásáig.

A projekt eredeti fizikai zárása 2020. július 31. lett volna, azonban a járványhelyzet miatt 2021. január 29-ig meghosszabbításra került.

A projekt eredetileg konzorciumi formában indult a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezetésével, azonban intézményi átszervezések miatt a konzorciumot vezető intézmény jogutódja a Kisalföldi Agrárszakképzési centrum lett.

A sikeres megvalósításban az alábbi tagintézmények vettek részt:

  • Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola
  • Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
  • Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás