Kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan már egy éve nem a megszokott módon tanítunk és tanulunk. A világjárvány mindannyiunkat kizökkentett a megszokott életünkből. És nem csoda, ha belefáradtunk a bezártságba, az elszigeteltségbe, a barátainkért, családtagjainkért való aggodalomba. 

Egészen eddig a világ legtermészetesebb dolga volt számunkra, hogy minden hétköznap elindulunk az iskolába, sportolunk a tornateremben, leugrunk a büfébe egy szendvicsért. Magától értetődőnek tűnt az is, hogy december elején a végzős diákok megkapják azt a kis kék szalagot, amit aztán a ballagásuk napjáig büszkén viselnek a kabátjukon, és évek múlva is kedves emlékeket idéz, ha egy fiók mélyéről előkerül majd.

Február eleje óta – a járványügyi szabályok betartása mellett – megkezdtük kiscsoportos, jelenléti formában a vizsga előtt álló tanulók felkészítését. Ez lehetőséget kínált arra, is, hogy az avatószalagok végre méltó helyükre, a hamarosan elballagó tanulók felöltőjére kerüljenek. Osztályonként külön-külön tűztük fel az emlékszalagokat. Elsőként az érettségire készülő12.MG mezőgazdasági gépésztechnikus szakgimnáziumi osztály, amjd a 13:F levelező tagozatos csoport szalagtűzési ceremóniáját tartottuk meg. A múlt héten végül a 11.A és 11.B mezőgazdasági gépész szakközépiskolai osztályokra is sor került. Az eseményekről készült fotók iskolánk honlapján tekinthetőek meg. 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás