Ökoiskolai programunk fontos része a téli madáretetés is, amit minden évben folyamatosan végzünk a hideg beálltával az iskola parkjában kihelyezett madáretetők segítségével.  

A digitális oktatás ideje alatt intézményünk dolgozói felügyelnek arra, hogy mindig legyen eleség az etetőkben, mivel a rendszeresség is fontos szempont, ha gondoskodni szeretnénk madarainkról. Tanulóink az idei tél nagyrészében kimaradtak ebből, de  figyelmüket szerettük volna ráirányítani erre a nagyon hasznos tevékenységre. Ezért internetes kihívást hirdettünk a diákok és a kollégák körében „Az én madárvendéglőm” címmel, melyben keressük a legszebb, legötletesebb madáretetőt. Elsősorban a saját készítésű és otthon használt madáretetők versengésére számítottunk. A cél a kerthasznos kis napszámosainak gondozása, a környezetünkben élő madarak megismerése volt.

A madáretetők fotói, az etetőnél előfordult és lencsevégre kapott madárportrék az Instagramon „versengenek”, a legtöbb like-ot gyűjtő képet díjazzuk. 

Hasznos információk a témával kapcsolatosan a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját felkeresve találhattak az érdeklődők a munkához. 

A kiscsoportos gyakorlatok alkalmával gazda szakos diákjaink nem mulasztották el kedves kötelességüket és feltöltötték a park etetőit és a madáritatót is.

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás