A KASzC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kovácsműhelyében hosszú szünet után ismét fellobbant a kovácstűz lángja, és kalapácsütésektől volt hangos a terület. Ugyanis a tanműhely alapos rendrakásnak esett áldozatul. A diákokkal közösen újítottuk fel a tűzhelyet, javítottuk ki a szerszámokat, hogy ismét eredeti céljuknak megfelelően használhassuk őket. A műhelyben így már megtalálható minden kovácsoláshoz szükséges eszköz, illetve a hiányzó szerszámok kikovácsolhatók.

Ezáltal a műhely újra alkalmassá vált arra, hogy gépésztanulóink megismerkedjenek a kovácsolás alapjaival, illetve arra, hogy később az érdeklődő tanulók szakkör keretében akár a díszműkovácsolás rejtelmeibe is elmélyedhessenek.

A próbaüzem során bemelegítésként először szerszámnyélékek és laposvágók készültek. De nagy igény van az egyéb termékekre is, és egy külső vállalkozó hozza is a megrendeléseket, csak győzze az intézmény elkészíteni azokat.

E szép kézműves szakma alapjainak elsajátítása a tanulóinknak is szívet melengető, s nem csak a vas izzik, a tekintetük is fényes az sárgásvörösen izzó vas láttán. 

Cseh Bognár Sándor
szakmai igazgatóhelyettes 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás