Az Erasmus akkreditációs pályázati eredményt a Tempus Közalapítvány 2021. február 24-én tette közzé. Ennek hozadéka lett, hogy a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum 12 intézménye a 2021-es évtől 2027-ig tartó időszakban pályázhat a külföldi szakmai tapasztalatok megszerzésére.

Az Erasmus pályázatok biztosítják a hosszú távú tervezést, az intézmény kiszámíthatóbb, biztosabb működését, a minőséget, az innováció és a nemzetköziesítés erősítését az oktatási-képzési intézményekben.  Mindezt elsősorban nemzetközi együttműködések segítségével, a különböző lehetőségek kiaknázásával.

Centrumként küldetésnek érezzük, hogy olyan színvonalas környezet biztosításunk mind az oktatók, mind a hallgatók számára, amely megfelel a társadalmi, gazdasági és megújuló munkaerőpiaci elvárásoknak is, lehetőséget biztosítva a nemzetközi színtéren is sikeresen helytálló szakemberek képzésében.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum diákjai, és tanárai mind elkötelezett hívei az élethosszig tartó tanulásnak. Mindezért folyamatosan keressük a lehetőségeket, képzéseket, és az önképzés különböző formáit mind itthon, mind külföldön. A Centrum fogadóintézményként is funkcionál, szívesen fogad delegációkat, ezért is nyújt kiváló lehetőség az akkreditációs pályázat elnyerése.

A nemzetköziesítés hatására kínálatunkat az aktuálisan szükségesnek vélt szakmai profil megtartása mellett új, megújulást hozó szakmákkal tudnánk bővíteni, s így egy európai dimenziójú oktatási intézménnyé válhatnánk, biztosítva minden képzési területen a gyakorlati helyet, illetve a releváns tapasztalatszerzést.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum jelenleg a következő országokkal áll partneri kapcsolatban:

Csehország, Anglia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Románia, Lengyelország, Írország

A hozzájáruló támogatás segíti a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum szisztémájának működését, illetve a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítását.

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás