Kedves Kolléga!
Tisztelt Tanárnő! Tisztelt Tanár úr!
Kedves Szakképzésben Oktató Kolléga!

A koronavírus-járvány több mint egy éve van jelen mindannyiunk életében, egészségi, lelki és gazdasági hatásait az egész világ megszenvedi. A szakképzésben dolgozók számára is nagy kihívást jelentenek a digitális oktatásból fakadó feladatok.

A kormány mindent megtesz az emberi életek védelme érdekében, azon dolgozunk, hogy minél gyorsabban megoldódjon ez a mindenkit rendkívüli próbatétel elé állító helyzet. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a járványt csak védőoltással lehet megfékezni, amelyet eddig több mint másfél millió honfitársunk kapott meg. A beoltottságot tekintve lakosságarányosan Magyarország a második legjobban teljesítő ország az Európai Unióban.

A szakképzésben oktatók feladataikat az eddigi járványhelyzetben példás fegyelemmel, a diákok felé nagy odafigyeléssel, támogatással oldották meg. Az iskolák előtt álló tavaszi, nyáreleji feladatokra – különösen a szakmai és érettségi vizsgákra – időben fel kell készülnünk. Minél több oktatónak védettséget kell kapnia ahhoz, hogy ismét nyugodt légkörben, biztonsággal oktathassák tanítványaikat.

Ezt teszi lehetővé most az a kormánydöntés, amely szerint kiemelt célcsoportként hamarosan sor kerül a regisztrált oktatók és iskolai alkalmazottak kampányszerű oltására. Ennek feltétele az előzetes regisztráció.

Ha Ön még nem tette meg, kérjük, hogy legkésőbb 2021. március 29., hétfő éjfélig regisztráljon a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon, ha az oltási akció részese szeretne lenni.

Kérjük, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljen a kért adatok (név, TAJ-szám, mobiltelefonszám, e-mail cím) pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és Önt SMS-ben értesíteni. Tájékoztatjuk, hogy az oltás helyszíne a regisztráció során Ön által megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz. Az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről várhatóan SMS-ben fog értesítést kapni.

Az oltással nemcsak a saját biztonságáról gondoskodhat, hanem kollégái, tanítványai és családtagjai védelméhez is hozzájárul. Korábbi regisztrációjának sikerességét TAJ-száma és születési ideje megadásával a vakcinareg.neak.gov.hu oldalon ellenőrizheti.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Pölöskei Gáborné
Innovációs és Technológiai Minisztérium
szakképzésért felelős helyettes államtitkár

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum

Pin It on Pinterest

Megszakítás