Bejutott az OSZTV országos döntőjébe a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola három végzős gépésztechnikus tanulója: Horváth Roland, Jerkó Bálint és Licskai Áron.

A pandémia miatt a házi versenyt sajnos nem tudtuk megrendezni iskolánkban, így a tanulmányi munka és a gyakorlati készség alapján neveztük a versenyre a maximális öt tanulót. A három diákunk ebből az intézményből képviselte volna a legnagyobb létszámban a gépésztechnikusokat. 

A felkészülést Festő László tanár úr koordinálta. Az őszi oktatás során jobbára a szóbeli tételek, az elméleti ismeretek elsajátítása volt a cél. Mindezt kiegészítette olyan tananyagrészekkel, ami a képzésük során nem hangzott el. A versenyzőkkel különböző szóbeli szituációs gyakorlatokat is végeztek. Az írásbelire önállóan és közösen is egyaránt készültek, ahol régebbi írásbeli feladatsorokat beszéltek át. A gyakorlati résznél a versenyszántáshoz szükséges ismeretek, tevékenységek begyakorlására, a műbarázdás ekebeállításra helyezték a hangsúlyt.  

A megmérettetésnek egy fordulója volt csupán 2021. január 29-én, mivel a járványhelyzet sajnos elmosta az országos döntőt.

Szívből gratulálunk tanulóinknak és oktatóiknak eredményes munkájukhoz.

Országos siker a Csukásban

A fényképeket Erdős Zsolt (Sooters Csorna) bocsátotta rendelkezésünkre. 

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás