Fenntarthatósági Témahét Herman SzombathelyAz Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021. április 19-23. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. Iskolánk, a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium évről évre aktívan részt vesz az eseményen. A 2020/2021-es tanév kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek. Az egyes témák feldolgozásában oktatócsomagok, mintaprojektek segítik a pedagógusok munkáját, a szervezők online tanórákat is ajánlanak a résztvevőknek: 

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/2021/FTH_2021_online_tanorak.pdf 

Lesz szó itt többek között mikroműanyagokról, szárazelemek és akkumulátorok újrahasznosításáról, fenntartható közlekedésről, fenntartható háztartásokról, ökodivatról. Megtudhatjátok, mennyit fizet a mobiltelefonért egy gorilla, részt vehettek Dr. Jane Goodall tanóráján. 

Ráhangolódásként fogadjátok szeretettel a következő filmajánlást: Amiről a fák suttognak – rendezői változat

Ez a film egy igazi remekmű, egy fantasztikusan megcsinált alkotás gyönyörű felvételekkel. Az erdőről és magáról az életről mesél nekünk. Növények, állatok, gombák és mikrobák finom és szövevényes szálakkal szőtt közösségéről, folytonos körforgásról, örök változatosságról. Sokak szerint kötelezővé kellene tenni a megnézését, köszönet és elismerés érte az alkotóknak. A természetnél csodálatosabb dolog nincsen, tanuljuk meg ezt a csodát megbecsülni! 

Iskolánk örökös ökoiskola. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanulóink számára természetessé váljon a fenntarthatóságra törekvés, hogy fogyasztásunkat, hulladéktermelésünket, ökológiai lábnyomunkat csökkentsük. Legyetek otthon is környezettudatosak, és nem csak a fenntarthatósági témahéten!

Jelvényünk Forrás: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/ letöltés ideje 2021. április 14.

Címke: Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás