Az Agárdi Pálinkafőzde a Sreiner tanyán május 1-én nyitotta meg az Agárdi Almáriumot. A megnyitón a KASZC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tankertünkből kikerült termékeket árusított. 

A környék kézműves termékeinek, zöldségek, virágok árusítására kínál helyet az a termelői piac, mely hétközben bisztróként működik, szombat délelőttönként pedig közösségi térré alakul át. A termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett a kulturális töltekezésre is lehetőség adódik.

Az első alkalomra Kápolnásnyékről lekvárok, szörpök, savanyúságok, Isztimérről mikrozöldségek, Abáról mézek, Pázmándról kecsketejes termékek és kozmetikumok, Agárdról palánták, növények és kézműves termékek, Magyaralmásról tejtermékek, Velencéről a szakiskola virágai és fűszerei Dinnyésről textilékszer és mézeskalács érkezett, de voltak kosarak, kékfestő termékek, szürkemarha füstölt áru, kemencében sült rétes és pékáru is, hogy senki ne maradjon éhen.(feol.hu) 

A megnyitó piaci napon iskolánkat a 11. V osztály virágkötő lányai képviselték, akik Vadász-Király Edit tanárnő irányításával kötészeti bemutatót tartottak. Nemcsak csodálni, de vásárolni is lehetett a standunkon a tanítványaink által gondozott virágok és palánták közül. 

 „Az Agárdi Almárium összefogja mindazt, amit mi a minőségi életről gondolunk. Szeretnénk, ha az Agárdi Almárium egyfajta közösségi tér lenne, ahová jó betérni egy kávéra, ebédre, mert közben lehet találkozni a barátokkal, egyben meg lehet vásárolni a szükséges minőségi, helyi alapanyagokat, és amely feltöltődést biztosít az aktuális kulturális programokkal is. Bízunk benne, hogy a helyiek mellett az erre kirándulók számára is természetessé válik az almáriumozás” - fogalmazott Szabó László, az Agárdi pálinkafőzde ügyvezetője. 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás