Sziasztok!  

Horváth Gábor Zsolt vagyok, volt Gépészes tanuló!  

Vépre 2011-ben kerültem szakmunkásképzésbe, majd azt követően érettségit és technikumi képzést szereztem Vépen. A sok év alatt rengeteg élményben részesültem, különböző versenyeken vettünk részt és szép helyezéseket értünk el. Érettségi utolsó évében és a technikumi képzés alatt volt lehetőségem az ország legjobb mezőgazdasági tanulóival megmérettetni magam, Szegeden és Hódmezővásárhelyen.  

Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának másodéves osztatlan agrármérnök hallgatója vagyok. Az egyetemen ebben a két évben rengeteg élményt szereztem, az első és legbefolyásolóbb emlék a Balek hét volt. A jelenlegi helyzet miatt kicsit más stílusú, más ütemű életbe csöppentünk bele, de sikeresen veszem az akadályokat. 

Vépen elkezdett diákönkormányzati tevékenységemet itt is tudtam kamatoztatni és folytatni, ugyanis a hallgatók érdekképviseleti szervezetének tagja vagyok, és másodévesként megválasztott szakfelelős lettem, valamint az ország egyik legrégebbi hallgatói szerveződésének vezető tisztségviselője.  

Az egyetemi célom természetesen a sikeres abszolválás és a diploma megszerzése, valamint kapcsolatok kiépítése, ugyanis nem tudhatjuk, hogy a jövőben kiből mi lesz.  

Az egyetem elvégzése után szeretnék egy saját vállalkozásba kezdeni. Elsődlegesen az állattartásban gondolkodom, de az egyetemi tanulmányaim során a növénytermesztés is egyre közelebb húzódik a szívemhez. 

A jelenlegi diákoknak azt üzenném, hogy lehet, úgy érzed, nem fog menni a suli, soha ne add fel: vannak nehezebb napok és könnyebbek. Tűz ki egy célt magad elé, és ne hagyd, hogy bármi letérítsen róla. Legyek én előtted példa: szakmunkásképzőből indulva, jelenleg az ország egyik legnevesebb mezőgazdasági egyetemén tanulok.  

Bízom benne, hogy a jövőben lesz alkalmunk személyesen találkozni, akár egy beiskolázás keretein belül, akár az Education vagy esetleg egyetemi nyílt napon. 

„A fán ülő madár soha nem fél attól, hogy letörik alatta az ág, mert nem az ágban hisz, hanem a szárnyaiban. Mindig higgy önmagadban!’  

Szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem tanáraimnak, hogy hittek bennem, támogattak és terelgettek a céljaim felé vezető úton. KÖSZÖNÖM!

Címke: Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás