MEGJELENT ZAJÁCZ D. ZOLTÁN ELSŐ REGÉNYE, A VÉRES BALATON
(KASzC Eötvös Technikum, Seregélyes)

Megjelent kollégiumi nevelőnk, Zajácz Zoltán első regénye, a Véres Balaton, amelyet májusban a Hónap Könyvévé választottak. Büszkék vagyunk a kezdeti sikerekre, és továbbiakat, valamint egyúttal boldog születésnapot kívánunk! 

A szerző írói oldalán elérhető egy rövid könyvismertető: 

Adorján Máté hadnagy, az ORFK gyilkossági csoportjának nyomozója éppen Brüsszelben tartózkodik, ahol apját, a Magyar Népköztársaság brüsszeli nagykövetét látogatja meg. Innen rendelik haza váratlanul egy diplomáciai botránnyal fenyegető bűntény miatt. 

1979 nyarát írjuk. Ezt az évet az UNESCO Nemzetközi Gyermekévvé nyilvánította. A Balatoni Úttörővárosban ezúttal nyugati országokból érkező diákokat is fogadnak, persze szigorúan az ottani kommunista pártok vezetőinek ajánlásával… 

Ám nem minden alakul a tervek szerint: a zánkai táborból egy tihanyi hajókiránduláson titokzatos körülmények között eltűnik a 14 éves Marion Morel, a Francia Kommunista Párt párizsi titkárának egyetlen gyermeke. A kislány eltűnése nemzetközi botránnyal fenyeget. 

Néhány nappal később az úttörőváros strandján holtan találják az egyik „kistanárt”, egy 21 éves tanárképző főiskolás lányt, aki a gyermekek kísérőjeként vett részt a hajókiránduláson.

Mi történt Marionnal, és vajon van-e összefüggés a két eset között?  

A nyomozással Adorján Máté hadnagyot, az egykori párizsi nagykövet fiát bízzák meg apja jó francia kapcsolatai miatt. 

A tehetséges fiatal nyomozónak segítőtársa is akad a szomszédos vállalati üdülőben nyaraló orvostanhallgató, Lendvay Laura személyében. Laura a legendás, fiatalon elhunyt nyomozó, Lendvay őrnagy lánya. Pszichiáternek készül, és élénken érdeklődik az Amerikában éppen szárnyait bontogató bűnügyi profilkészítés iránt.  

A mindvégig izgalmas, fordulatos történet hátterében megelevenedik a Kádár-korszak Magyarországa, a 70-es évek végének tipikus karaktereivel: párttitkárokkal, örökké elégedetlenkedő hivatalnokokkal, ellenzéki egyetemistákkal, vadászgató, jachtot és szeretőket tartó, nyugati életstílust majmoló nagyvállalati vezetőkkel.

A Véres Balaton egy készülő trilógia első darabja. Adorján Mátéra és Lendvay Laurára még két izgalmas nyomozás vár az Inge és Gerda, valamint a Dermesztő című regényekben.” 

Zajácz D. Zoltán, a Véres Balaton szerzője bemutatkozó videója:  

https://www.facebook.com/generalpress/videos/801354260521316 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás