A KASzC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mezőgazdasági gépész és gépésztechnikus tanulói – a nyári gyakorlat alatt – ellátogattak a Seregélyesen működő Sereg-Tej Kft.-hez. A vállalkozás 25 éve foglalkozik tejhasznú szarvasmarhák tenyésztésével. Gyalus Boglárka tanárnő ebben a tanévben már másodszor vitt csoportot – ezúttal a 11.Mg-seket – a céghez, ahol a diákok megtekinthették a törzskönyvezett Holstein-Fríz állományt, és bepillantást nyerhettek az ellető, a fejőház és a gépműhely működésébe is.  

Zách György tanár úr és Józsa János gyakorlati oktató csoportjai a kálozi illetőségű Huntractor Kft. gépfelújító üzemét nézték meg. A mezőföldi cég 2013 óta igyekszik „feléleszteni” a ’70-es, ’80-as évek zászlóshajóját, a Rába Steiger traktort. A legendás gép a Rába Gépgyár sikerterméke volt, gyártása 2001-ben fejeződött be. A méltán népszerű erőgépek számtalan példánya a mai napig üzemel, azonban motorikusan már elavultak, felújításra szorulnak.  

A Huntractor minőségi váltást valósít meg, amikor az elnyűhetetlen Rába Steiger traktorok előnyeit megőrizve, az erőgépek műszaki paramétereit és felszereltségét igyekszik korunk elvárásaihoz igazítani.

Először csak a motor cseréjében gondolkodtak, majd a teljes körű felújítást, az élettartam és üzemidő megnövelését tűzték ki célul. Kifejezetten törekednek arra, hogy magyar szakemberekkel, vállalkozásokkal, vállalkozókkal dolgozzanak. 

Munkájuk első gyümölcse, egy HT 300 nehéz, talajművelő mezőgazdasági erőgép a 2014-es Bábolnai Gazdanapokon mutatkozott be. A cég a 2015-ben megrendezett AGROmashEXPO-n hazai termékfejlesztési különdíjat kapott. 

Érdekesség, hogy a sikeres seregélyesi cég is használ mind a mai napig egy Rába Steigert.  

Mindkét vállalkozás munkatársainak köszönjük a lehetőséget, további magas szintű szakmai munkájukhoz sok sikert kívánunk. 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás