A szorgalmi időszak befejezésével 2021. június 21-től megkezdődött a szakmai képzésben tanuló 10. és 11. évfolyamosok számára az összefüggő szakmai gyakorlat intézményünkben. Ez iskolánkban 4 osztályt, 92 tanulót érint. 

Erről augusztus utolsó hetében gyakorlati beszámolón adnak számot majd, csak ezután fejeződik be számukra a tanév.

Az idei nyáron 32 gazdálkodó szervezet és egyéni vállalkozó fogadja a diákokat, a mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági gépész és a gazda tanulók így közvetlenül a gyakorlatban erősíthetik meg az elméleti oktatás tananyagát. Olyan tapasztalatokkal gazdagodnak ezáltal, amit az iskolai körülmények között nem tudnának elsajátítani. A gyakorlatok szervezése már márciusban elkezdődött. Szerencsére a járványhelyzet nem húzta keresztül a számításokat és minden tanuló az általa választott gyakorlóhelyen folytathatta az elméleti munka lezárásával a tanév munkáját. A szakmai felügyeletet a Nemzeti Agrárkamara látja el, de intézményünk oktatói is ellenőrzik a gyakorlóhelyeken folyó munkát. 

23 diák kiscsoportos beosztás alapján az iskolában teljesíti az összefüggő szakmai gyakorlatot. Számukra a szakoktatók szervezik az egyes szakmák gyakorlati tematikájának megfelelően a gyakorlati munkát; elsősorban a tangazdaságban, de üzemlátogatások során más gazdálkodó szervezetekhez is ellátogatnak majd. 

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás