A héten a 10. évfolyamos hegesztő osztályunk egybefüggő nyári gyakorlatára néztünk be. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen hasznos és kreatív munka folyik a kovács-, lakatos- és hegesztőműhelyeinkben. 

A tanulók ezúttal virágállványokat, gyertyatartókat készítettek, és ezen keresztül komplex módon sajátították el a fémmegmunkálás különböző lépéseit, munkafolyamatait. Emellett karbantartó tevékenységet is végeztek: nekikezdtek a tanév során elhasználódott iskolabútorok javításának.

A gyakorlati oktatást vezető Cseh-Bognár Sándor szakmai igazgatóhelyettes úr kiemelte annak jelentőségét, hogy a tanulók motiváltabban végzik munkájukat, ha látják, kézbe vehetik a végeredményt, vagy valami hasznosat tehetnek az iskoláért. 

A tanév során önerőből helyreállított és megújult műhelyekben pedig öröm dolgozni. Külön büszkeség számunkra, hogy nálunk működik a megyében az egyetlen iskolai kovácsműhely. Hegesztő szakos diákjaink mellett a mezőgazdasági gépész tanulók is itt ismerkedhetnek meg a kovácsolás alapjaival. Mivel úgy tapasztaljuk, hogy nagy ez iránt az ősi mesterség iránt az érdeklődés, jövőbeli terveink között szerepel a díszműkovácsolás oktatásának felfuttatása is.

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás