A Kisalföldi ASZC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nyári gyakorlatán négy osztály tanulói vettek részt. A július közepéig tartó gyakorlat alatt sokrétű munka folyt az intézmény tanműhelyében, kollégiumában, sportkomplexumában és a tangazdaságban. A fő feladat a felkészülés a következő tanévre, a karbantartás, felújítás, valamint a tangazdaságban a szükséges agrármunkák elvégzése volt. 

Az iskolaépületben a matematika szaktanterem beépített bútorzata és a német nyelvi terem tanulóasztalai újultak meg, valamint az egyik tanterem székeit javították a hegesztő tanulók, ugyanis a fémvázas bútorokat ők erősítették meg hegesztő eljárással. A kollégista diákok csoportja a kollégiumban cserélte és javította a szintén fémvázas ágykereteket, illetve növelte a férőhelyek számát, mivel a következő tanévre 52 tanuló jelezte igényét a kollégiumi elhelyezésre. A hegesztők több apró dísztárgyat is előállítottak fémhulladékból (ez nálunk másodlagos nyersanyag). Gyertyatartók, koszorútartók, virágtartók, ülőkék és grillsütő készültek a gyakorlat ideje alatt, amelyeket értékesítésre szánunk, s egy részük már gazdára is talált. A gépszínek kapuira is ráfért a felújítás, mert a nagy fesztáv és az idő meggyötörte ezeket a több évtizedes szerkezeteket, emiatt tolózárakat szereltünk fel. A kapuk így zárt állapotban sokkal stabilabban állnak, s már csak a drótozást kell lecserélni a későbbiek során. Elvégeztük a szükséges javításokat a tanműhelyekben is, a kovács- és karbantartóműhely új tetőszigetelést kapott. Ez az elektromos hálózatot is érintő beázások miatt már halaszthatatlan volt.

A mezőgazdasági gépész tanulók emellett még felújítottak egy pótkocsit, elkezdték feljavítani az iskola SPC6 szemenkénti vetőgépét és egy tárcsázót is, valamint felkészítettek egy MTZ-t a műszaki vizsgára. A tangazdaságban megtörtént a tavaszi árpa betakarítása és értékesítése. A kaszáló szép bálaszámot hozott, valamint a fekete ugar többszöri tárcsázása is megvalósult. Az iskola területén folyamatos a zöldterület karbantartása, szinte állandóan működnek a fűnyírógépek. A tanulók a tornaterem és sportpálya közötti „dzsungelt” is kiirtották, ezzel sok-sok év elmaradását pótolták. A tisztítás után derült ki, hogy két helyen rézsűkárosodás van, amelyet majd javítani kell, lehetőleg még az őszi esőzések előtt.

Cseh-Bognár Sándor
szakmai igazgatóhelyettes 

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás