Lesz tanévnyitó a Mezőben 

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban is készülnek már az új tanévre. Fehér Zsófia igazgatóhelyettessel a nyár folyamán elvégzett felújításokról és a következő tanévvel kapcsolatos terveikről beszélgettünk. 

-A nyári időszak az oktatási intézményekben általában lehetőséget biztosít arra, hogy a szükséges felújításokat elvégezzék. A Mezőben az idei nyáron milyen munkálatokat végeztek?

-A nyári időszakban több felújítást is végeztünk az intézmény területén.  A kollégiumban a korábbi külső felújítások után az idei évben lehetőségünk nyílt tíz szoba kifestésére, jelenleg az ablakok festése és a folyosók rekonstrukciója zajlik. Fontos megemlíteni, hogy a karantén időszakban eszközbeszerzések is történtek a diákok által használt konyhák és közösségi terek korszerűsítése céljából. A tangazdaságban öltözőt és vizesblokkot újítottunk fel és megtörtént a tanterem festése is. Az iskolában tíz tanterem teljes vagy részleges festését végeztük el, a főépület bejáratánál előtető épült, mindemellett a technikai személyzetnek folyamatos munkát ad a fűnyírás, az iskola parkjainak karbantartása, a régi épületek külső renoválása. 

-Korábban talán furcsa lett volna, de az elmúlt két, koronavírus-járvány árnyékában telt tanév után azonban adódik a kérdés, hogyan készülnek a tanévkezdésre? Lesz hagyományos értelemben vett tanévnyitó?

-Már készülünk a tanévkezdésre. Hagyományos tanévnyitót szeretnénk tartani és terveink szerint a szülőknek is lesz lehetősége a tanévnyitón való részvételre. 

-Normál tanévre készülnek? Szeptember 1-jén mindenki ott ülhet az iskolapadokban?

-Igen, normál tanévkezdésre készülünk, jelenléti oktatással. Bízunk abban, hogy nem lesz akadálya annak, hogy diákjaink és oktatóink megjelenjenek az iskolában szeptember 1-jén. Arról, hogy az iskolában milyen járványügyi intézkedéseket kell betartanunk szeptember elsejétől, még nem tudok pontos tájékoztatást adni, természetesen, ahogy eddig is, mindenben az Operatív Törzs aktuális rendelkezései lesznek az irányadók. 

Bízunk abban, hogy nem kell szigorító intézkedéseket bevezetni és az oktatás normál mederben folyhat a következő tanév során. Amennyiben mégis szükség lenne szigorításokra, iskolánk felkészült azok betartására. Amennyiben szigorító intézkedések lépnek életbe, intézményükben megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak a szükséges fertőtlenítő szerek és védőfelszerelések. 

-Az iskolai rendezvényeket, ünnepségeket megtarthatják a szokott módon? Tervezik-e például a szalagavatók időpontját?

-A jelenleg érvényben lévő rendelkezések figyelembevételével úgy készülünk, hogy a tanévnyitó ünnepséget szabad téren, az iskola udvarán tartjuk a megfelelő távolságtartás biztosításával. Reméljük, hogy a későbbiekben is zökkenőmentesen bonyolíthatjuk le az iskolai ünnepségeket, de természetesen itt is mindenben az aktuálisan érvényben lévő szabályozás lesz az iránymutató. 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás