Iskolánk tanulóinak sikeres szereplése az Euroregionális Kenyérfesztiválon Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata idén 19. alkalommal rendezte meg az EUROREGIONÁLIS KENYÉRFESZTIVÁL ÉS KÉZMŰVES TALÁLKOZÓT. A találkozón, lehetőséget biztosítottak a megyei, a környező megyék településein működő, illetve határon túli pék-és cukrászipari vállalkozások, pékségek, cukrászatok, üzletek, iskolák bemutatkozására. A cél az, hogy megismertessék a minőségi alapanyagokból készült termékeket, egyedi fejlesztéseket. A találkozó keretein belül iskolánk szakmai versenyen is részt vett, melynek célja, a pék és cukrász szakmát tanuló diákok számára, egy olyan színvonalas szakmai megmérettetésen való részvétel biztosítása, mely kapcsolódik a verseny szlogenjéhez, magában hordozza a verseny motívumait és látványos megoldásaival hozzájárul a Kenyérfesztivál sokszínűségéhez. A szakmai versenyen olyan 3 fős csapatok vehettek részt, melyek tagjai igazoltan nappali rendszerű pék vagy cukrászképzésben vesznek részt. 

Iskolánk, 10. osztályos pék-cukrász tanulóiból álló, „CUKI MEZŐ” csapata 1. helyezést ért el Győrben a XIX. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó „Győr 750” díszmunka kategóriában. 

Iskolánk, „Cuki Mező” csapata, 3 tanulóból állt. Takács Alexandra, Vági Fanni Alíz,  Hodászi Dávid. Felkészítő: Mesterházi Bálint szakoktató. 

Versenyzőink 3 napon keresztül készültek a versenyre, ahol különböző cukrász és pék termékeket készítettek. A fő díszmunkánk egy mézeskalács tésztából és ehető ostyaképből készült Győr logója volt.  

A kiállított díszmunkánkat több százan csodálták meg, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk.

Gratulálunk tanulóinknak és nem utolsó sorban pedagógusaiknak, mestereiknek. A szorgalom, kitartás, tanulás meghozta gyümölcsét és ez még „csak” a kezdet. A jövő a gyermekek kezében van, hogy a megszerzett tudással jól bánjanak és hasznosítani tudják azt,  a nagybetűs életben is.

Fehér Zsófia 

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás