Jól kezdődött a tanév iskolán – a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – földmérő tagozatos diákjainak. Kellemes napsütésben, végre korlátozások nélkül került sor hagyományos GEO rendezvénysorozatunk egyik legnépszerűbb rendezvényére, a földmérő napra. Ilyenkor az egész tagozat kisétál a parkerdőbe, és egy kicsit oldottabb keretek között kerül szó a szakmáról. Az osztályok csapatokat alkotva járják végig az erdőben kijelölt akadálypálya állomásait, ahol elméleti, gyakorlati, és játékos feladatok képezik a verseny részét. A 13. évfolyamos diákoké a megtisztelő feladat, hogy tanáraik mellett ők is  részt vehetnek a szervezésben és a vetélkedő lebonyolításában. Közben diáktársaik egy kisebb csoportja nagy bográcsokban az ebédet készíti. A gulyás igazán jól sikerült, hamar kiürültek a kondérok. Végül az eredmény hirdetésen az is kiderült, melyik osztály lesz egy évig a földmérő vándorkupa büszke tulajdonosa. Ebben a tanévben a 12. osztályé a győzelem. De nyertes az egész földmérő közösség, hiszen az itt szerzett élmények reményeink szerint mindenkinek pozitív energiát adnak az előttünk álló tanévhez. 

Néhány tanulói vélemény: 

„Nekem az tetszett legjobban, amikor vándoroltunk az erdőben csapatonként, és megoldottuk a feladatokat.” 

„Nekem azért tetszett a földmérő nap, mert ügyességi feladatok is voltak, és olyanok is, ahol a tudásunkat kellett hasznosítani” 

„Nekem azért tetszett a földmérő nap, mert megismertem pár nagyobb gyereket, akik nagyon szimpatikusak és jó fejek voltak.” 

„Nekem a földmérő nap azért tetszett, mert mi, 13. osztályosok szervezhettük a feladatok egy részét.” 

„Nekem azért tetszett a földmérő nap, mert a gulyás nagyon finom volt.” 

„Az volt a legemlékezetesebb, mikor retro dalokat kellett kitalálni, és amikor a végén megbeszéltük az egész napot” 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás