Befejeződött a szakmák Európa-bajnoksága a EuroSkills Graz 2021, ahol várakozáson felül teljesítettek a magyar fiatalok, köztük a Kisalföldi ASzC egykori diákjai.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum négy egykori diákja is remek teljesítménnyel rukkolt elő a megmérettetésen, két aranyérmet, egy bronzérmet szereztek és elhozták a nemzet legjobbja díjat is.

Az érmeket vasárnap adták át a EuroSkills záróceremóniáján. A magyar válogatott 21 szakmában, 26 versenyzővel indult és összesen négy arany, egy ezüst, egy bronz és hat kiválósági érmet nyertek a magyar fiatal szakemberek. A EuroSkills Graz 2021 rendezvényen szeptember 22-26 között 31 ország vett részt, a 400 versenyző 19 országból érkezett, és 38 szakmában versenyeztek.

Aranyérmesek:

Bokor Péter/ Hutter Péter – kertépítő (Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Mérő Bálint –webfejlesztő
Fekete Martin – épületasztalos (Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Cságoly Laura – szépségápoló

Ezüstérmesek:

Bóné Áron Zoltán / Papp Ádám – informatikai rendszerüzemeltető
Takács Zoltán/ Sipos Kristóf – ipar 4.0

Bronzérmesek:

Sajtos Dániel – bútorasztalos (Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Hökkön Szilárd / Kuller Máté – ipari robotika

Kategóriájában, az átlag pontszámon felül elért teljesítésért, kiválósági érmet vett át Simon Olivér festő szakmában, Nagy Nikolett fodrász, Uszkó Dorka Csenge grafikus, a Bakonyi Dávid és Kövér Dániel alkotta mechantronika csapat, Kató Szabolcs Áron virágkötő, Török Balázs Máté víz-, gáz- és fütésszerelő.

A nemzet legjobbja díj nyertesei:

Bokor Péter/ Hutter Péter – kertépítő (Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Gratulálunk az eredményekhez!

(Fotó: Ekert Sára és Viasz-Kádi Tibor Facebook oldala)

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum, Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Skip to content