Befejeződött a szakmák Európa-bajnoksága a EuroSkills Graz 2021, ahol várakozáson felül teljesítettek a magyar fiatalok, köztük a Kisalföldi ASzC egykori diákjai.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum négy egykori diákja is remek teljesítménnyel rukkolt elő a megmérettetésen, két aranyérmet, egy bronzérmet szereztek és elhozták a nemzet legjobbja díjat is.

Az érmeket vasárnap adták át a EuroSkills záróceremóniáján. A magyar válogatott 21 szakmában, 26 versenyzővel indult és összesen négy arany, egy ezüst, egy bronz és hat kiválósági érmet nyertek a magyar fiatal szakemberek. A EuroSkills Graz 2021 rendezvényen szeptember 22-26 között 31 ország vett részt, a 400 versenyző 19 országból érkezett, és 38 szakmában versenyeztek.

Aranyérmesek:

Bokor Péter/ Hutter Péter – kertépítő (Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Mérő Bálint –webfejlesztő
Fekete Martin – épületasztalos (Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Cságoly Laura – szépségápoló

Ezüstérmesek:

Bóné Áron Zoltán / Papp Ádám – informatikai rendszerüzemeltető
Takács Zoltán/ Sipos Kristóf – ipar 4.0

Bronzérmesek:

Sajtos Dániel – bútorasztalos (Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Hökkön Szilárd / Kuller Máté – ipari robotika

Kategóriájában, az átlag pontszámon felül elért teljesítésért, kiválósági érmet vett át Simon Olivér festő szakmában, Nagy Nikolett fodrász, Uszkó Dorka Csenge grafikus, a Bakonyi Dávid és Kövér Dániel alkotta mechantronika csapat, Kató Szabolcs Áron virágkötő, Török Balázs Máté víz-, gáz- és fütésszerelő.

A nemzet legjobbja díj nyertesei:

Bokor Péter/ Hutter Péter – kertépítő (Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Gratulálunk az eredményekhez!

(Fotó: Ekert Sára és Viasz-Kádi Tibor Facebook oldala)

Címke: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum, Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás