2021. október 15-én a Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős és érettségiző környezetvédelmi technikus tanulói a Fertő part fejlesztés beruházást tekintették meg.  

Az építkezésre szigorú munkavédelmi előírások vonatkoznak, így tanulóink kobakot és láthatósági mellényt viseltek a kihelyezett tanóra folyamán. A program három állomás köré szerveződött, mely során a tervezési fázis, engedélyezési szakasz, és a beruházás megvalósításának lépcsőit ismerhették meg a tanulóink. 

A program első állomásán diákjaink információkat kaptak a tervezés lépéseiről, a mérnöki feladatokról. Az építkezés helyszínén az engedélyezési eljárás lefolytatásával ismerkedtek meg a diákjaink, mely rendkívül hasznos volt tanulóink számára, hisz annak jogszabályi háttere a jog- és szakigazgatási óra tananyagának részét képezi. Különleges élmény volt a gyakorlati megvalósítás fázisainak megismerése, a tereprendezés megtekintése. Tanulóink olyan gépeket láthattak a gyakorlatban működni, melyeket tanórákon a könyvek ábráiból ismertek.

A diákok számára nagy élmény volt a program, hisz ilyen nagyságrendű beruházás tervezési és kivitelezési lépéseivel még nem találkoztak. 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás