A szakmabemutató programot, mindkét városban, a pályaválasztás előtt álló, általános iskolás tanulók számára szervezték meg. 2021. október 12-én iskolánk tanulói és oktatói Várpalotára utaztak, hogy ott a Gazda és a Kistermelői élelmiszerelőállító szakmákat mutassák be az érdeklődőknek. Várpalotán, összesen 26 szakmával ismerkedhettek meg az érdeklődő fiatalok a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmabemutató napon, amelynek kedden a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok adott otthont. A kamara őszi pályaválasztási rendezvénysorozatának egyik állomása volt a várpalotai sportcsarnokban rendezett szakmai nap, ahol 24 kiállító vállalkozás és szervezet, szakképző iskola mutatkozott be az érdeklődőknek.  A várpalotai rendezvényre a környék 17 iskolájából mintegy 500 diák látogatott el a nap folyamán. 

A kíváncsi fiatalok, nem csak megnézhették, de szakképzett oktatóink segítségével ki is próbálhatták az adott szakmákat. Iskolánk tanulói a helyszínen, lekvárt főztek, befőtteket raktak el, beavatták az érdeklődőket, a kalácsfonás rejtelmeibe is. A gazda szakma bemutatásához, diákjaink egy műtehenet készítettek, melynek segítségével, a sajtáros fejést mutatták be.

Ezeken kívül, számtalan interaktív játékkal tették színesebbé a szakmabemutató napot.  

Tanulóink és oktatóink, október 18-án, pedig  Pápán, a Városi Sportcsarnokban vettek részt a szakmabemutató napon, itt az egész képzési struktúrára kiterjedően mutatták be szakmáinkat, az érdeklődőknek. 

Erre a programra, 22 szakma képviselői kaptak meghívást, ők mutatták meg a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, milyen szakmák várják őket a különböző intézményekben.

Az érdeklődő diákok, a rendezvényen tájékoztatást kaptak, az egyes szakmákkal kapcsolatban, majd a standoknál ki is próbálhatták az adott szakmára jellemző manuális tevékenységeket. Az iskola standjánál, perecet készíthettek, kalácsot fonhattak, sajtot készíthettek, műtehenet fejhettek az általános iskolából idelátogató kíváncsiskodó tizenévesek.   

Évek óta megrendezik a szakmabemutató napokat és úgy tapasztaljuk, hogy ezek a rendezvények egyre kelendőbbek, a végzős diákok körében, hiszen egy helyen sok lehetőséggel ismerkedhetnek meg, a pályaválasztás előtt álló fiatalok. Jövőre is részt szeretnénk venni ezeken a programokon, és reméljük, hogy sok általános iskolás diáknak tetszettek, az általunk bemutatott szakmák.  

Novemberben, pedig pályaválasztási kiállítást rendeznek majd a kamara veszprémi székházában, ahol a szakképző intézmények képzési kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. . Nem utolsó sorban reméljük, hogy a pályaorientáció alkalmával a többsége iskolánkat választja majd továbbtanulás céljából. 

Fehér Zsófia 

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás