Iskolánk – a korábbi évekhez hasonlóan – most is regisztrált a 2021. október 18-22 között országosan meghirdetett Te Szedd szemétszedési akcióra. Az előzetes tervnek megfelelően október 20-án szerdán, a 10. A osztály erdésztechnikus, mezőgazdasági technikus és mezőgazdasági gépésztechnikus tanulói – összesen 23 fő – Balogh László erdész szaktanár kíséretében körbejárta a Teveli-tó partját és az azt szegélyező erdőt mintegy 20 méteres sávban, ahol együtt 9 zsák szemetet gyűjtött össze. Többnyire pet-palackok, üvegek, konzervdobozok, sörös- és üdítős fémdobozok, műanyag zacskók képezték a szemét nagyrészét. „Gyűjtögető tevékenységünk” során találkoztunk békés horgászokkal, a gáton az őszi napfény bágyadt erejét, a víz megnyugtató hatását élvező meditáló hölggyel, majd szakmai programként megnéztük a hód rágásképét magánviselő éger és fűzfákat.

Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, szép napos, őszi idő fogadott bennünket. A szervezők előző napon megküldték a szükséges gumikesztyűket és a szemét tárolásához szükséges műanyag szákokat. Mindenképp eredményes napot zártunk, a tó és környéke megszabadult 9 zsák szeméttől, a Diákok pedig megtapasztalták, hogy egy felszínes szemlélő által tisztának mondott területen is lehet 9 zsák szemetet szedni!

A 10. A osztályos diákoknak ezúton is köszönöm az aktív közreműködést, melyre nem került volna sor, ha a felelőtlen emberi magatartás miatt tiszta környezetet találunk! Mindenkinek jobb lenne, ha jövőre ezt az időt, az órai tanulásra tudnánk fordítani!  

Pápa, 2021. október 21.

Balogh László
szaktanár
 

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás