Őszi pályaorientációs foglalkozások az IREKS Stamag Kft. helyszínén és támogatásával

Őszi pályaorientációs foglalkozásokat tartottunk pék-cukrász és pék szakmák iránt érdeklődőknek. Az élelmiszeripari ágazathoz tartozó szakmák népszerűsítése, bemutatása és megszerettetése volt a célunk az ősszel megrendezésre kerülő pályaorientációs napok megszervezése során. Kiemelten a pék és pék-cukrász szakmák iránt érdeklődőknek szántuk pályaorinetációs napjainkat, melyekre három alkalommal került sor. Jankó Miklós az IREKS Stamag Kft. Komáromi ügyvezetője csapatával nagy segítségünkre volt a szakmák bemutatásában. A három orientációs napra 150 általános iskolás tanulót fogadtunk, akik megismerkedhettek iskolánk képzésével, a pék és a pék cukrász szakma rejtelmeivel.

A pályaorientációs napok mindegyikén több, érdekes dologgal színesítettük a hozzánk jelentkezőket. A Nemzeti Agrárkamara képviseletével buszos kirándulást szerveztünk az érdeklődő tanulóknak, mely során ellátogattunk a komáromi nagyvállalathoz. Megérkezésünkkor finom üdítővel vártak minket, majd az iskola részéről Tasnádiné Sipos Mariann igazgató asszony, Körmendi Csaba szakmai-igazgatóhelyettes és Koháry Beatrix tartottak egy-egy napon előadást iskolájukról. Az előadások célja, hogy az általános iskolás, pályaválasztás elött álló tanulók megismerjék a szakmatanulás feltételeit, ösztönző rendszerét, és képet kapjanak arról, hogyan és miképpen történik ezen élelmiszeripari szakmák oktatása iskolánkban.

Ezt követően igazán finom cukrászsütemények kóstolása, majd védőruházatba beöltözés történt, és három csapatra válva, forgószínpad szerűen történtek a foglalkozások. A csoportok mindegyike kapott bemutatót az IREKS Stamag Kft munkájából, megtekinthettük a gyárat, majd következett egy kis pék mesterséghez köthető foglalkoztatás pizzakészítéssel, ahol a tanulók mindegyike elkészíthette kis pizzáját. Ezután szintén ügyességi munka jött, hiszen a cukrászműhely életébe kaphattak betekintést, és készíthették el saját muffinjaikat a tanulók.

A nap vége felé a megsütött pizzák és maffuinok elfogyasztása után köszönhettünk el a helyszíntől remélve, hogy a fiataloknak megtetszettek a bemutatott szakmák, és pályaválasztásuk alkalmával elgondolkodnak azon, hogy megjelöljék-e iskolánkat és ezen szakokat a tatai Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Technikumban. 

Címke: Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás