Iskolánkban – a Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban – „zöld szakmákat” oktatunk, így számunkra különösen fontos a hulladékmentes környezet kialakítása. Intézményünk összes épületében szelektíven gyűjtjük a hulladékot, minden évben bekapcsolódunk a Hulladékcsökkentési Témahét kampányába, továbbá erdőtisztítással és pataktisztítással kapcsolatos programokat szervezünk. Intézményünk diákjai leendő szakmájuktól függetlenül (erdész technikus, faipari technikus, környezetvédelmi technikus), lelkesen vesznek részt ezeken az akciókon. 

környezetvédelmi technikusok a szakmai gyakorlataik során a környezeti elemekkel kapcsolatosan vizsgálódnak, méréseket végeznek és a kapott eredményeiket kiértékelik. Ezeknek a szakmai gyakorlatoknak egy részét Sopron vízfolyásainak fizikai, kémiai, biológiai vizsgálata tölti ki, így adott volt, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által immár IX. alkalommal meghirdetett  országos TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2021. akció keretein belül az Ikva patak egy részének megtisztítását tűzzük ki célul.

A 9.C osztály  környezetvédelmi technikusainak körében hirdettük meg a programot, hogy a szakmához való kötődésüket erősítsük. Tanulóink lelkesen vállalkoztak a feladatra. Az őszi szünet megkezdése előtti napon- október 21-én délután- tisztogattuk meg az Ikva patak kijelölt részét. A hulladék zöme kisméretű papír és műanyag volt, veszélyes hulladékot nem találtunk.  Összesen 4 zsák telt meg hulladékkal.  

A pataktisztítást -a programtól függetlenül- szeretnénk a közeljövőben kiterjeszteni a vízfolyás többi szakaszára is.

 

 

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás