Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a 2021. évi EuroSkills verseny magyar érmeseit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A versenyen a soproni Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt tanulói is kimagaslóan szerepeltek. A megmérettetésen Fekete Martin aranyérmet hozott haza épületasztalos kategóriában, Sajtos Dániel pedig a bútorasztalos szakmában remekelt: harmadik helyezést ért el. 

Magyarország szeptemberben hetedik alkalommal vett részt a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en, amelyet idén Grazban rendeztek meg. Az ez évi versenyen 31 ország több mint 400 fiatal szakembere vett részt; 38 versenyszámban és 10 bemutató szakmában mérték össze tudásukat. 26 versenyző képviselte hazánkat, Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 6. helyen végzett – mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarországon mintegy harmincezren tanulják iskolarendszeren belül azokat a szakmákat, amelyek az EuroSkills-en a „versenyszakmákat” alkotják. A EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi a kormánnyal kötött 2010-es megállapodás alapján.

A grazi versenyre Fekete Martint szakértője Babanecz Csaba készítette fel, Sajtos Dánielt szakértője Fekete Zoltán készítette fel. A versenyre való felkészülés nagy része a BKSZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában volt, mellette részt vettek még a felkészítésben régebbi versenyzők és korábbi tanáruk is. A diákok felkészítő tanára, a magyarországi válogatóra, Viasz-Kádi Tibor, a Roth Gyula- iskola tanára volt. 

Borítókép: MTI
Forrás: sopronmedia.hu 

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás