2021. november 10-én a pályaválasztás elött álló nyolcadik osztályos tanulóknak és szüleiknek nyílt napot tartottunk iskolánkban.  

A beiskolázás folyamatát segítő nyílt nap célja, hogy a pálya- és szakmaválasztás folyamatát megkönnyítse ágazataink iránt érdeklődőknek. Célunk volt továbbá az is, hogy megismertessük azokkal is a mezőgazdaság és élelmiszeripar adta lehetőségeket, szakmákat, akik még nem tudják mivel is foglalkozunk. A nyílt nap alkalmával mindenki választ kaphatott arra, hogyan történik a szakképzés és milyen feltételekkel jelentkezhet hozzánk, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum részeként működő Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari iskolánkba. 

Nyílt napunkon részletes tájékoztató előadás során mutattuk be iskolánkat, képzési formáinkat, a képzés sajátosságait és továbblépési lehetőségeket. Ezt követően a hagyományos nyílt órák helyett, a járványügyi helyzetre tekintettel, idén nem lehetett beülni óralátogatásokra, ellenben szakmánként igyekeztek oktatóink érdekes bemutatókat tartani. Így történt ez a kertészet terén, mely során a kertészeti munka részét képező komposztálásról hallgathattak rövid előadás Márkus Ferenc tanár úr tolmácsolásában, majd megtekinthették az üvegházat, és részt vehettek tanárnőink (Nagyné Técsi Ágnes, Farkasné Gelencsér Zsuzsanna) irányításával virágkötészeti bemutatón, illetve növényszaporításon. Mezőgazdasági technikus és gazda szak iránt érdeklődők Simondán tanár úrral érdekes előadás során áttekinthették mindazt, amit a tanulóinknak szakmai óráinkon tanítunk, majd Varga tanár úrral állattenyésztéssel kapcsolatos ismeretekben részesülhettek. Mezőgazdasági gépészet iránt érdeklődők a traktorok és gépek mellett hallgathatták Szabó Sándor tanár urat arról, hogy mivel jár, ha mezőgépésznek tanul valaki. Élelmiszeripari szakmáink (pék, pék-cukrász, sütő-cukrász technikus) iránt érdeklődők Koháry Beatrix tanárnő irányításával megtekinthették tanműhelyünket, majd gyakorlatban is kipróbálhatták, mennyire ügyesek a tészta megformázása terén.

A bemutatók és előadások során felhívtuk a látogatók figyelmét a járványügyi intézkedésekre, melynek megfelelően csak védettségi igazolvánnyal léphettek be felnőttek, kötelező volt a maszk használata, és igyekeztünk a zárt terekben tartózkodás során távolabb ültetni vendégeinket. A nyílt nap sikerét a hozzánk jelentkezők számában lehet majd lemérni, de nagy reményeket fűzünk ahhoz, hogy sikerült megszerettetni szakmáinkat, felkeltettük az érdeklődést sokakban. Akik lemaradtak az eseményről, ne keseredjenek, hiszen lesz még nyílt napra alkalom januárban. Addig is, aki szeretne minket megismerni, nézzen szét honlapunkon, vagy tájékozódjon facebook vagy Youtube csatornánkon. Legyetek minél többen a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum tanulója, legyetek minél többen Jávorkások! Mi várunk szeretettel benneteket! 

  

Címke: Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás