A KASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum a Trianoni emlékpark területén pihenőpadok kihelyezésével csatlakozott a Hűség 100 programhoz. Az iskola faiparos tanulói által készített ülőalkalmatosságok mától a Károly kilátóhoz vezető út melletti parkot szegélyezik. 

Dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója az átadó eseményen elmondta, a Tanulmányi Erdőgazdaság a kezelésében álló helyszínt örömmel biztosította, hiszen mindig szívesen állnak a parkerdőt gazdagító hasonló kezdeményezések mögé. A Trianon park és a Rongyos Gárda szobor környezete pedig méltó az emlékpadok felállítására. A természetjárók és a kirándulók a padoknál rövid pihenőre megállva elcsendesedhetnek, visszagondolhatnak a trianoni eseményekre és megemlékezhetnek hőseinkről –tette hozzá.

Sztojkáné Bodor Ildikó a Roth Gyula Technikum igazgatója felelevenítette a 100 évvel ezelőtti Soproni népszavazás eseményeit és elmondta, szintén szívesen csatlakoztak a város által szervezett Hűség 100 programsorozathoz. A tanulók által készített emlékpadok pedig az intézményük ajándéka a Soproni-hegységbe kiránduló embereknek. 

Az évforduló kapcsán a Roth-iskola geocathing játékot is hirdetett, szeretettel hívnak minden természetszerető, kalandvágyó érdeklődőt. A játék során 3 erdei helyszínen kell egy-egy geoládát megtalálni, az utolsóban pedig kis meglepetéssel is készültek az emléktúrán résztvevőknek.  

Dr. Folcz Tóbiás a Roth Gyula Technikum korábbi szakmai igazgatóhelyettese a Rongyos Gárda tevékenységét ismertette. Mint elmondta, ennek a néhány száz embernek a kitartása, a haza iránti hűsége kellett ahhoz, hogy a döntéshozók újra tárgyalják Burgenland és Sopron környékének jövőjét, amelynek eredményeként kiírták a döntő jelentőségű népszavazást. 

Címke: Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás