Iskolánkban a hagyományokhoz híven 2021. 11. 11-én és 16-án került sor a nyílt napok megrendezésére, melyen bemutattuk az intézményt az érdeklődő általános iskolásoknak és szüleiknek. 

A járvány sem akadályozta meg a programokat és nem csökkentette az érdeklődők számát sem: szép számban gyűltek össze a tornateremben, hogy meghallgassák Perlaki Sándor igazgató úr köszöntőjét és általános tájékoztatóját. Az igazgató úr a szakképzési változások összefoglalása mellett kiemelte az iskola sajátosságait és felhívta a figyelmet a mezőgazdasági szakmák fontosságára és az itt oktatott szakmák kedvező munkaerő piaci helyzetére.

Ezután a választható szakmák szerint csoportokat alkotva járták be a vendégek az iskolát és a tangazdaságot. A különböző helyszíneken szakoktatók és idősebb diákok várták az érdeklődőket és bemutatókat tartottak a várható gyakorlati feladatokból. Bekapcsolódhattak a jövendőbeli mezőgazdasági gépész diákok a kovácsolási, a forgácsolási és lakatos munkákba, vezethettek különféle traktort és önjáró munkagépet, gépbemutatót nézhettek meg. A kertész és gazda szakos jelöltek a vetőmag felismerés, vetési bemutató, takarmányismeret és őshonos magyar állatfajták megismerése mellett kipróbálhatták ügyességüket az önjáró fűnyíró traktorral szlalomozva is. A jó hangulatú szakmai programokon persze a felmerült kérdésekre is választ kaptak s szülők és a diákjelöltek, hiszen nekik most fontos döntést kell meghozniuk a továbbtanulást illetően. Bízunk benne, hogy a tartalmas délután fényében jól döntenek és iskolán valamelyik képzését választják majd! 

Címke: Kisalföldi ASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Pin It on Pinterest

Megszakítás