A Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium falai között november 9-től egészen november 16-ig tartott Szent Márton hete, ahol a résztvevők a már hagyománnyá vált libatömő és lámpáskészítő számok melletkirakózhattak és egy idegen nyelvi feladatsorban mérhették össze tudásukat.

A prímet – ahogy mindig – a libatömő szám vitte. A varrott libákat a szájuknál fogva kellett öt perc alatt apró szivacsdarabokkal minél kövérebbre megtömni. A tanteremben szanaszét repdeső szivacstörmelékek között mindenki megfeszített tempóban dolgozott, de a 9. mg osztály 121 grammos libáját egyik csapat szárnyasa sem überelte, ezzel pedig megdőlt az elmúlt évek rekordja is. 

A hízott, ám itt-ott lecsukló nyakú libák sorát az üvegfestéssel készült, dekoratív lámpások látványa múlhatta csupán felül. A legszebb lámpás Volf Roxána, és Szabó Angéla, 12. mg osztályos tanulók keze alól került ki, de minden csoport remek munkát végzett.

Első helyezettek csoportonként:

9. bh Csalai Balázs
9. mg Gödér Zsuzsanna Tímea és Oláh-Rác Benedek
10. mg Ambrosz Levente és Gáspár Dénes
12. mg Barócsi Bálint Olivér és Szimander Zsolt
11. a és 11. h Bak László, Borsos István és Zsetnyai Bence

A nyerteseknek gratulálunk, iskolánk Joker-kártyája üti a markukat. A született alkotások pedig képekben megcsodálhatók iskolánk honlapján.

Nyikosné Kő Regina
német szakos tanár

Címke: Kisalföldi ASzC Eötvös József Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás