A Széchenyi István Egyetem 2021. november 24-én szervezte meg a Tudományos Diákköri Konferenciát, melyre iskolánk 5 tanulója nevetett. A rendezvény előzménye, hogy a felsőoktatási intézményekben, korábban egy-egy vezető oktató köré gyűlve több hallgató végzett tudományos kutató munkát. Most iskolánk diákjai e rendezvény keretén belül, a középiskolai szekcióban indultak! 

A színvonalas megnyitó után, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum iskolái közül 11 fő mutatta be tudományos vizsgálaton alapuló munkáit. Iskolák, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 5 tanulója a következő témakörben mélyítette el ismereteit: 

Az alábbi TDK-s dolgozatok kerülnek előadásra, iskolánk tanulói által:  

Kardics Emőke: Szabadidős versenyeken induló magyar lófajták alakulása, használata napjainkban. Konzulens: Kiricsi Kata
Salakta Olivér:  A Fa-Kopp berendezés alkalmazási lehetőségei. Konzulens: Primusz József
Takács Alexandra:A kürtöskalács kultúrtörténete, készítése.Konzulens: Böröczky Szilvia
Kádár Barbara :  A rétestészta szerkezetének kialakítási lehetőségei.Konzulens: Váczi Zsuzsanna

A témák, szabadon választhatók voltak, a vizsgálatok milyenségére nem volt semmiféle kötött előírás azon felül, hogy mutasson túl az általánosan oktatott tananyagon. Az egyéni érdeklődés,  a motiváció, a ráfordított idő és a konzulenssel való összhang határozta meg, hogy a választott téma feldolgozásában milyen messzire jutott  valaki. Esetünkben az is előfordult, hogy személyes kötődés alapján maga a tanuló kereste meg tanárát és kérte meg egy számára rokonszenves téma kiírására. 

Az előadásokat, megadott szempontok alapján minősíttettük. Jó magam is részt vettem, a bírálóbizottság munkájában, bizton állíthatom, hogy minden tanuló színvonalas előadással készült és igényes munkával okozott örömöt, az őket értékelő zsűrinek.   Az előadásokra adott pontok összege alapján állapította meg a bírálóbizottság a sorrendet és tett javaslatot. Az első három helyezett közé sajnos nem sikerült bejutnunk, de 2 különdíjat is kaptak tanulóink:

Csehi István 11. A osztályos mezőgazdasági gépész tanulónk és
Kardics Emőke 10 M2.- osztályos lovász tanulónk.  

Gratulálunk a helyezetteknek és minden versenyzőnek! További eredményes és sikeres kutatómunkát kívánunk!  

A bizonyítvány megszerzése után pedig hitet, erőt, kitartást és sok sikert kívánunk munkátokhoz!

Fehér Zsófia 

Címke: Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás