Sok osztályban hagyomány egymás megajándékozása mikuláscsomaggal vagy egy kedves karácsonyi meglepetéssel. Mi is csatlakoztunk december elején ehhez a vidám szokáshoz. Azonban szerettem volna, ha a karácsony, a szeretet ünnepe valami más módon is emlékezetessé válik: mindenkitől egy vállalást kértem. Egy jótettet, amivel valakinek – családtagnak, rokonnak, távoli ismerősnek vagy egy ismeretlennek – örömet szereznek. Az idei vállalások még csak kezdő szárnypróbálgatások voltak: a legtöbb diáknak a fabehordás rokonnak, ismerősnek jutott eszébe, de volt, aki kinőtt ruháját, cipőjét ajándékozta rászorulóknak, kutyaeledelt hozott menhelyi állatoknak vagy egy áruházlánc karácsonyi karitatív akciójában vásárolt zsebpénzéből élelmiszeradományt nélkülöző családoknak.

Büszke vagyok arra, hogy az osztályunk majd minden tagja részt vett ebben a megmozdulásban, bizonyítva, hogy a munkaruhájuk alatt érző szív dobog és számítani lehet rájuk, ha jó célért kell összefogni. 

Bízom benne, hogy ez az idei próbálkozás kedvet ébreszt másokban is és jövőre újabb vállalkozó osztályok is csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz.  

Wesselyné Kupi Ildikó, osztályfőnök 

Címke: Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium

Pin It on Pinterest

Megszakítás